logo.jpg

Øre-næse-halsklinikken i Bagsværd
v/ Speciallæge i øre-, næse- og halssygdomme & hoved- og halskirurgi Jacob Fisker

jacob.jpg

 

Vi har operationsdag hver onsdag !

I ulige uger foretages der både operationer i fuld bedøvelse og mindre indgreb i lokalbedøvelse.I lige uger foretages der større operationer i fuld bedøvelse. De kan derfor altid få en hurtig tid til operation.

Alle indgreb foretages af speciallæge Jacob Fisker. 

 

 

I klinikken kan De bl.a. få foretaget følgende operationer i fuld bedøvelse:

 

Tonsillektomi (komplet fjernelse af mandler)

Komplet fjernelse af mandler foretages typisk når problemet er gentagne infektioner i mandlerne med Streptokok bakterier, samt ved gener i form af proppe i mandler og dårlig ånde. Indgrebet foretages ikke på børn under 20 kg. Tryk på overskriften for at læse mere.  

 

Tonsillotomi (delvis fjernelse af mandler / reduktion af mandlernes størrelse)

Delvis fjernelse af mandler foretages typisk når problemet er, at mandlerne simpelthen fylder for meget - f. eks. børn som har vanskeligt ved at synke og derfor spiser tilstrækkeligt, snorker eller holder pauser i vejrtrækningen om natten. Indgrebet medfører kun minimale risici og gener og foretages derfor på børn helt ned til to år. Tryk på overskriften for at læse mere.

 

Adenotomi (fjernelse af polypper)

Fjernelse af polypper foretages ofte i forbindelse med anlæggelse af dræn i trommehinden, idet polypperne tit er årsagen til at der kommer væske i mellemøret og dermed selve årsagen til, at der skal lægges dræn. Kan også foretages selvstændigt, hos børn som ikke trækkker vejret ordentligt gennem næsen pga polypperne, hvilket både kan medføre snorken, pauser i vejrtrækning under søvnen, samt spiseproblemer idet barnet ikke kan trække vejret gennem næsen mens det spiser. Udføres kun på børn over to år. Tryk på overskriften for at læse mere.

 

Tubulation (anlæggelse af dræn i trommehinden)

Behandling af kronisk mellemørebetændelse (væske i mellemøret). Dette opstår typisk pga børnepolypper og medfører nedsat hørelse, trykfornemmelse samt fornemmelse af at være i en klokke samt, hos mange børn, smerter når barnet ligger ned og derfor også ofte hyppige opvågninger om natten og afbrudt søvn. Indgrebet foretages fra 1-års alderen, om end mindre børn i sjældne tilfælde kan tilbydes dræn såfremt der er tvingende indikation for dette. Tryk på overskriften for at læse mere.Tryk hér for at downloade instruks som omhandler problemer efter anlæggelse af dræn.

 

 

Anæstesiskema til download

 

 

Mvh

Øre-næse-halsklinikken i Bagsværd. 

 

 

 

 

 


Øre-næse-halsklinikken i Bagsværd   |   Bagsværd Hovedgade 99 - 1. sal   |   2880 Bagsværd   |   Tlf 44 98 19 21
administration